Bezár

Hírarchívum

weboldal_nyito_muzeumokejszakaja

Múzeumok Éjszakája – SZTE-s oktatókkal, kutatókkal

Múzeumok Éjszakája – SZTE-s oktatókkal, kutatókkal

2021. június 24.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tudósai is kiveszik a részüket a Múzeumok Éjszakája programsorozatból. Több helyszínen és különböző témákban találkozhatnak velük a rendezvények iránt érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem számos területen érintett a program kezdete óta: tudományos tárlatok és művészeti bemutatók esetében is az egyetem oktatói, kutatói rendelkeznek a legszélesebb körű ismeretekkel egy-egy témában. Ennek megfelelően az ország több pontján is tartanak előadásokat a hétvégén.


A szentesi Koszta József Múzeum 2021. június 26-án 11 órától a Vármegyeháza épületében, az „Attila örökösei – Szentes határában” című kiállításban Dr. Neparáczki Endre, az SZTE archeogenetikusa, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpont vezetőjének előadását hallhatják az érdeklődők, Attila örököseinek archeogenetikai hátteréről.


12 órakor Koszta József nyomában…. címmel rendkívüli tárlatvezetést tart a Koszta-teremben Dr. Nátyi Róbert PhD., művészettörténész, a SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.


A Magyar Földrajzi Múzeumban, Érden két szegedi kutató is előadást tart. Dr. Karancsi Zoltán, SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet egyetemi docense Borneó különleges természeti értékeit mutatja be 20:15-től. Őt váltja 21:05-től Dr. Szilassi Péter. A Szegedi Tudományegyetem Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszékének docense „A haldokló tó és a sánta dervis nyomában” címmel, Üzbegisztánban tett utazásáról és tapasztalatairól beszél majd a jelenlévőknek.


Aki Szegeden marad, az is találkozhat SZTE-s kötődésű programokkal a Múzeumok Éjszakáján.


Különleges alkalom, ha maga az alkotó mutatja be műveit. Nagy Gábor festőművész a Reök-palotában tart egyedülálló tárlatvezetést, „Átkelés” című kiállításán. A Munkácsy-díjas festőművész képeinek nagy részét a tiszai táj ihlette. Nagy Gábor, az SZTE JGYPK korábbi oktatója 18-19 óráig látható és hallható a Reök-palotában.


Korábban írtuk a cikkben felsorolt előadókról:


Nagy Gábor - „Átkelés”: Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész összegző kiállítása a REÖK-ben

Dr. Karancsi Zoltán – Tűz, víz, medvék és egy szegedi geográfus a Yellowstone-ban

Dr. Neparáczki Endre - Mátyás király azonosításán dolgoznak

Dr. Szilassi Péter - Vámbéry nyomdokain járt, környezeti katasztrófa veszélyéről szól az SZTE geográfusa

Dr. Nátyi Róbert - „Azokon a területeken dolgozhatok, amire mindig is vágytam. Ennél nagyobb kitüntetés számomra nincs”


SZTEinfo

Nyitókép: muzeumokejszakaja.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek