weboldal_nyito_start

Háromszorosára emelkedett a START ösztöndíj keretösszege

Többen és több támogatást kaphatnak azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE-re első helyen jelentkeznek, sikeresen pályáznak a Start Ösztöndíjra és fel is veszik őket. Az igény évről évre nőtt, ezért triplázták meg a forrást, amelyből fejenként 40-120 ezer forintot kaphatnak a hallgatók.

A Szegedi Tudományegyetem segíti a rászoruló vagy kiemelten tehetséges hallgatók tanulmányait. Elérhetők a klasszikus tanulmányi ösztöndíjak a nappali tagozatos, államilag támogatott alapképzésben résztvevő diákok számára éppúgy, mint a félévente adható tankönyv-és jegyzettámogatások és a hátrányos társadalmi vagy anyagi hátterű hallgatók támogatását célzó szociális ösztöndíjak. Ám ezeken felül még számos más, kifejezetten az Egyetem saját fejlesztésű ösztöndíjaira is lehet pályázni. Ilyen, egyszeri segítség a Start Ösztöndíj is, amely az SZTE-re felvételiző középiskolásoknak szól.


-  Az ösztöndíj iránti érdeklődés évről évre nőtt, ezért célszerűnek látszott a Start ösztöndíj keretösszegének növelése. A cél továbbra is az, hogy a legtehetségesebb diákokat Szegedre vonzzuk, és tehetséggondozásukra a későbbiekben is kiemelt figyelmet fordítsunk. Az SZTE Junior Akadémia a Start ösztöndíjban részesülőket egyetemi tanulmányaik alatt is igyekszik egyéb támogatásokhoz juttatni – mondta el Dr. Badó Attila professzor, a Szegedi Tudományegyetem központi ösztöndíjrendszerét működtető SZTE Junior Akadémia elnöke.


A klasszikus ösztöndíjformákat – vagyis például a tanulmányi ösztöndíjat és a szociális ösztöndíjat – természetesen az SZTE is kínálja, de ezen felül működik a kari- és összegyetemi szintű ösztöndíj-rendszer is. Ez utóbbit az SZTE Junior Akadémia koordinálja.

A Start Ösztöndíj, több éve működik, lényege, hogy az a jelentkező, aki a felvételi helyek között elsőként jelöli meg az SZTE-t, 40 és 120 ezer forint közötti összeget nyerhet el, ha fel is veszik a Szegedi Tudományegyetemre.

Az egyetemen belül a karoknak is van tehetséggondozó programja, így a hallgatók számára számos lehetőség nyílik arra, hogy egyetemi éveik alatt is támogatáshoz jussanak.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>