weboldal_nyito_start

Háromszorosára emelkedett a START ösztöndíj keretösszege

Többen és több támogatást kaphatnak azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE-re első helyen jelentkeznek, sikeresen pályáznak a Start Ösztöndíjra és fel is veszik őket. Az igény évről évre nőtt, ezért triplázták meg a forrást, amelyből fejenként 40-120 ezer forintot kaphatnak a hallgatók.

A Szegedi Tudományegyetem segíti a rászoruló vagy kiemelten tehetséges hallgatók tanulmányait. Elérhetők a klasszikus tanulmányi ösztöndíjak a nappali tagozatos, államilag támogatott alapképzésben résztvevő diákok számára éppúgy, mint a félévente adható tankönyv-és jegyzettámogatások és a hátrányos társadalmi vagy anyagi hátterű hallgatók támogatását célzó szociális ösztöndíjak. Ám ezeken felül még számos más, kifejezetten az Egyetem saját fejlesztésű ösztöndíjaira is lehet pályázni. Ilyen, egyszeri segítség a Start Ösztöndíj is, amely az SZTE-re felvételiző középiskolásoknak szól.


-  Az ösztöndíj iránti érdeklődés évről évre nőtt, ezért célszerűnek látszott a Start ösztöndíj keretösszegének növelése. A cél továbbra is az, hogy a legtehetségesebb diákokat Szegedre vonzzuk, és tehetséggondozásukra a későbbiekben is kiemelt figyelmet fordítsunk. Az SZTE Junior Akadémia a Start ösztöndíjban részesülőket egyetemi tanulmányaik alatt is igyekszik egyéb támogatásokhoz juttatni – mondta el Dr. Badó Attila professzor, a Szegedi Tudományegyetem központi ösztöndíjrendszerét működtető SZTE Junior Akadémia elnöke.


A klasszikus ösztöndíjformákat – vagyis például a tanulmányi ösztöndíjat és a szociális ösztöndíjat – természetesen az SZTE is kínálja, de ezen felül működik a kari- és összegyetemi szintű ösztöndíj-rendszer is. Ez utóbbit az SZTE Junior Akadémia koordinálja.

A Start Ösztöndíj, több éve működik, lényege, hogy az a jelentkező, aki a felvételi helyek között elsőként jelöli meg az SZTE-t, 40 és 120 ezer forint közötti összeget nyerhet el, ha fel is veszik a Szegedi Tudományegyetemre.

Az egyetemen belül a karoknak is van tehetséggondozó programja, így a hallgatók számára számos lehetőség nyílik arra, hogy egyetemi éveik alatt is támogatáshoz jussanak.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.

Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *