Bezár

Hírarchívum

Desktop35

Bekerült a szegedi oktatók műve a Bujtor István Filmfesztiválra

Bekerült a szegedi oktatók műve a Bujtor István Filmfesztiválra

2021. július 29.
1 perc

Nevezték, és bejutott a Bujtor István Filmfesztiválra a „Varázslatos Etiópia - Magyarok a napégette arcúak földjén” című 3 részes dokumentumfilm. A szegedi oktatók és kutatók művét augusztus 21-én, Balatonszemesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Varázslatos Etiópia - Magyarok a napégette arcúak földjén” címmel háromrészes ismeretterjesztő filmsorozatot készítettek a Szegedi Tudományegyetem oktatói és kutatói, amely elkalauzolja nézőit a magyar közönség számára szinte ismeretlen afrikai ország festői tájaira. A film - amely a 2012-ben terroristák által meggyilkolt szegedi kutatók, egyetemi oktatók, Fábián Tamás és Dr. Szabad Gábor emlékére készült - bemutatja Etiópia távoli, ám roppant sokszínű és változatos vidékét négyezer méter fölé magasodó hegycsúcsaival, ókori obeliszkjeivel és 900 éves, sziklába faragott templomaival. A terepen forgatott mintegy hatórás nyersanyagot több hónapos utómunkával Csővári Örs szerkesztette, narrátorszövegét Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszékének docense írta. A sorozat narrátora Gömöri Krisztián színművész, operatőre Szilassi Péter, Novák-Kovács Zsolt és Gruber László, az SZTE mesteroktató díjjal kitüntetett óraadója.

 

- A filmet neveztük a Bujtor István Filmfesztiválra. Bekerült a versenyfilmek közé, a szervezők a fesztivál programjában bemutatásra kerülő dokumentum és ismeretterjesztő filmek közé is beválogatták – tudtuk meg Szilassi Pétertől, aki elmondta: augusztus 21-én, 14 órától tekinthetik meg az érdeklődők az útifilmet a fesztivál programjaként.

 

A filmről írt korábbi cikkünk itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek