SZTE Info

levél_nyitó

Az SZTE modellváltásával kapcsolatos előnyök és kockázatok

Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár levelet intézett a Szegedi Tudományegyetem polgáraihoz a modellváltással kapcsolatban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetem vezetői levelükben összefoglalják az átalakulással járó előnyöket, az átalakulással járó kockázatokat és az átalakulás elmaradásával járó kockázatokat.


A levél tartalmazza többek között az általános megfontolásokat, az SZTE 2030-ra elérendő céljait, az intézmény fejlesztési programjának főbb gondolatait és a célok megvalósításához rendelt forrásokat.


A levelet teljes terjedelmében a dolgozók az alábbi linken tudják elérni:

https://coospace.gmf.u-szeged.hu/Scene-1680

 

A hallgatók ezen a linken férnek hozzá a levélhez:

https://www.coosp.etr.u-szeged.hu/Scene-626479

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.