SZTE Info

20210127_133151

Színezd ki a saját árnyalataiddal a szegedi egyetemi campust!

Ötletes és kreativitásra ösztönző a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazinjának Felnőtt színező különszáma. Magyarország első, felsőoktatási intézményt bemutató kifestőkönyve ajándék, mellyel a toplistás SZTE meglepi a felvételire jelentkezőket és szüleiket, az egyetemi polgárokat és az alumnusokat. Töltsd le az SZTE honlapjáról az AMM különszámát és a 12 karú universitasról érdekességeket olvasva színezd ki a szegedi egyetemi campust!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged költője, Juhász Gyula a múlt század 20-as éveiben a társaságában lévő fiatal „kócosokkal” az alsóvárosi kiskocsmából hazafelé tartva, a Dugonics téren levette kalapját és tisztelgőn Dugonics András szobra felé fordulva azt mondta: „Itt mindig úgy állok meg, mint egy oltár előtt… Ezt ti is megtehetitek…”

 

Most megtesszük! Az anekdotában említett „kócosok” utódai, az egykori, a mai és a jövendő szegedi hallgatók számára megmutatjuk, hogy a 440 éves múltú, 100 éve Szegeden befogadott magyar universitas miként változtatta egyetemi campussá a Tisza-parti várost.

 

Legendás lények – griff és szfinx – a szegedi egyetem jelképei között? Hogyan kerülheted el az UV-kaput? Hol dobog a modern szegedi egyetem szíve? Milyen hagyományokat őriz a Dóm téri zenélő óra? Hol járhatsz a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert nyomdokain? Mit tehetsz az alma materedért? Milyen érdekességekre bukkanhatsz az SZTE 12 karának központi épületébe lépve? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz és bejárhatod a szegedi egyetemi campust, miközben kiszínezed az Alma Mater Magazin különszámát, amelyet az SZTE épületeiben és Hírportálján is megtalálsz.


Lapozgasd te is az SZTE AMM különszámát itt.


Magyarország első olyan „kifestője” ez a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó kiadvány, amely egy jubiláló felsőoktatási intézményt mutat be, miközben kreativitásra és gondolkodásra késztet. Az SZTE épületeiről készült színes fotók alapján összeállított montázsok, és a rövid történetek melletti fekete-fehér rajzok kiszínezése a gyermekkori stresszoldás kényelmét és az alkotás örömét kínálják a felnőttek számára is.

 

Az Alma Mater Magazin különszámát készítő SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság célja, hogy ezzel a kiadvánnyal is színesítse a Magyarország legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézményéhez kötődő emberek napjait. Az SZTE első „színezős kifestőkönyve” remélhetően egyaránt örömet okoz a szegedi egyetemi polgároknak, az öregdiákoknak és családtagjaiknak!

 

Mutasd meg, milyennek látod Te a világhíres szegedi universitast! Színezd ki a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó Alma Mater Magazin Felnőtt színező különszámát és vegyél részt az SZTE játékaiban!


Az Alma Mater Magazin Felnőtt színező különszáma elérhető itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.