SZTE Info

IMG_6535

Rendkívüli szenátusi ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem a lehetséges modellváltásáról

Az SZTE költségvetési intézményből egy állami alapítású vagyonkezelő alapítvány által fenntartott, közhasznú szervezetként működő felsőoktatási intézménnyé alakulhat. Erről a modellváltási lehetőségről 2021. január 18-án rendkívüli és nyilvános ülésén tájékozódott a Szegedi Tudományegyetem legfőbb testülete, a Szenátus.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE legfőbb testülete megvitatta a lehetséges modellváltás további vizsgálatával kapcsolatos teendőket, döntést nem hozott.

 

A COVID-pandémia idején online formában, az SZTE CooSpace felületén tartja üléseit az SZTE Szenátusa. A 2021. január 18-i rendkívüli üléséhez – az online felület nyújtotta lehetőségek szerint – csatlakozhatott 40 egyetemi dolgozó és 20 hallgató is.

 

Az SZTE vezetése a rendelkezésére álló információkat az SZTE Dékáni Kollégium ülésein egyeztette. A Szenátus tájékoztatásának az a célja, hogy az SZTE legfőbb testülete és ezáltal az egyetemi polgárok is friss, és hiteles tájékoztatást kapjanak az esetleges modellváltás hátteréről.

 


SZTE Sajtó

Fotó - Illusztráció egy korábbi szenátusi ülésről

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.