Bezár

Hírarchívum

sofi_2020_2021

Pályázz az SZTE tehetségeit 20 éve támogató Sófi ösztöndíjra!

Pályázz az SZTE tehetségeit 20 éve támogató Sófi ösztöndíjra!

2021. január 20.
2 perc

20 éve működik a Szegedi Tudományegyetemen a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, melynek célja, hogy ösztöndíjakkal támogassa a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatókat. A Sófi Ösztöndíjra 2021. február 11-én 12 óráig lehet jelentkezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miből él meg egy szegedi egyetemista? Például olyan ösztöndíjból, amit csak a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatójaként nyerhet el. Az SZTE Tehetségpont által kínált hallgatói támogatások egyike a Sófi Ösztöndíj. A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány fontos feladatának tekinti a fiatal tehetségek teljesítményének erkölcsi elismerését, és jövőbeni életpályájuk nyomon követését, elősegítését. A 2020-2021. tanévre 1,3 millió forintot oszt szét a Sófi alapítvány kuratóriuma.

 

A Sófi Ösztöndíj pályázat feltételeit teljesíteni képes hallgatóknak már elsőévesként is érdemes jelentkezni erre a támogatásra. Ez ugyanis pluszpontokat jelent, ha az egyetemista a későbbi években is pályázik. Az is az előnyök közé tartozik, hogy minden pályázó automatikusan a Sófi Tehetséggondozó Kör és az SZTE Tehetségpont hallgatói közösség tagjává válik. Az SZTE-s tehetségek körének tagja jogosult az alapítvány által nyújtott szolgáltatásokra. Így például igénybe vehet ingyenes jogi tanácsadást, de kedvező banki és pénzügyi szolgáltatásokat is, sőt: interdiszciplináris programokban vehet részt a Sófi Tehetséggondozó Kör tagja. A team ingyenes és kedvezményes belépőjegyeket oszt szét a koncertekre, színházi előadásokra, múzeumi és képzőművészeti kiállításokra, sporteseményekre és egyéb rendezvényekre. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók a www.sztehetseg.hu honlapon.

 

A pályázatok beadási határideje:2021. február 11. (csütörtök) 12 óra.

 

Az elnyerhető ösztöndíjak értékét növeli, hogy az Oktatási és Kulturális Miniszter 2008-ban a világhírű magyar tudósról elnevezett Kármán Tódor díjjal ismerte el az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány munkáját, amely a társadalmi felelősségvállalás területén adható legrangosabb állami kitüntetés. A Sófi Alapítvány egyedülálló tevékenységének és komplex értékelési rendszerének köszönhetően a magyar felsőoktatás nagy presztízsű ösztöndíjait osztja ki évről-évre a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóinak.

 

A Sófi Alapítvány 1,3 millió forintos, 2020-2021 közötti ösztöndíj pályázatának feltételeiről és a jelentkezés folyamatáról, valamint további információkról itt is olvashatsz.

A pályázati űrlap innen is elérhető.

Az SZTE Sófi Alapítvány 2020. évi ösztöndíjasairól szóló beszámolókat itt találod.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk:


2020

A kemény munka megtérül – tehetséggondozás az SZTE-n

 

2019

Tizennegyedik alkalommal díjazták az SZTE tehetségeit

 

2018

Több mint száz tehetséges hallgatót díjaztak a szegedi egyetemen

 

2017

Közel 200 tehetséges hallgatót díjaztak a Szegedi Tudományegyetemen

 

2016

Sófi Alapítvány: 15 év, 17 millió forint támogatás 140 ösztöndíjasnak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek