SZTE Info

modellvaltas_nyito

Kérdések és válaszok a Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról

A modellváltással kapcsolatban felmerült kérdésekre válaszolt Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Irodájához érkezett, modellváltással kapcsolatos kérdéseket feltettük Prof. Dr. Rovó László rektornak és Dr. Fendler Judit kancellárnak. A válaszaikat tartalmazó videófelvétel az egyetem Coospace felületén, a modellváltással kapcsolatos színtérben tekinthető meg.


A Szegedi Tudományegyetem polgárai számára a Szenátus, témával kapcsolatos tájékoztató anyagai az egyetem Coospace felületén érhetők el, melyről a hallgatók Neptun üzenetben, a dolgozók az szte.hu végződésű e-mail címeiken kaptak tájékoztatást.


A dolgozók az alábbi linken tudják elérni a tájékoztatót:

https://coospace.gmf.u-szeged.hu/Scene-1680

 

A hallgatók ezen a linken férnek hozzá a videóhoz:

https://www.coosp.etr.u-szeged.hu/Scene-626479

 

SZTE Sajtó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.