SZTE Info

20161102_102611

A karhoz kapcsolódó fényképeket vár az SZTE TTIK

Felhívást tett közzé az idén 100 éves Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara. Olyan fényképeket várnak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az SZTE TTIK-hoz. A képekből szabadtéri kiállítást terveznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara olyan fényképeket vár, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az SZTE TTIK-hoz.


Lehet köztük valamely épületről, teremről, laborról készült fotó, de szívesen fogadnak csoportképeket is az elmúlt 100 évből. Egy személy korlátlan számú fotót küldhet be. A meghirdetés nyilvános, minden 16. életévét betöltött személy részt vehet rajta.


A beérkezett felvételekből szabadtéri kiállítást szervez a Természettudományi és Informatikai Kar Szeged város közterein, 2021 nyarán. A kiállításra szánt 50 fényképet az SZTE TTIK vezetősége és a kar munkatársai fogják kiválasztani.


A felvételeket elektronikusan és papír alapon is várják a szervezők az alábbi címekre: kkdh@sci.u-szeged.hu; Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.


A pályázatra beküldött műveknél az e-mail tárgyában vagy a borítékon kérik feltüntetni, hogy „Fotókiállítás”. A levélben: a beküldő adatait (név, elérhetőség); néhány sor magyarázatot a fényképhez (hol/mikor készült, kit/mit ábrázol); valamint a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a részvételi feltételeket elfogadja, a nevezési feltételnek megfelel.


Beküldési határidő: 2021. március 31.


A nevezéssel a beküldő garantálja, hogy a beküldött felvételek szerzői jogával rendelkezik, valamint a felvételek nem sértik más személyek jogait és – tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel kivételével – a képeken esetleg szereplő személyek hozzájárultak a kép elkészítéséhez és felhasználásához.


Ebből eredő vitákban a kiírók és a szervezők felelősséget nem vállalnak, az esetleges viták teljes következményeit a beküldő vállalja. A beküldő díjigény nélkül hozzájárul az általa beküldött felvételek közléséhez, valamint engedélyezi azt, hogy a kiírók és a szervezők a pályaműveket további térítés nélkül kari kiadványokban, honlapokon, szabadtéri kiállításon megjelentesse, felhasználja. A beküldő személy adatait a kiírók és a szervezők harmadik félnek nem továbbítják.


A beküldött fotók kiállításra való előkészítését a kiírók és a szervezők vállalják. A beküldőnek ebből semmilyen anyagi terhe nem származik. A kiírók és a szervezők vállalják továbbá, hogy a papírképeket visszajuttatják a beküldőhöz.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.