SZTE Info

E-CONFERENCE_POSTER_v2

EUGLOH E-Konferencia: esélyegyenlőségi webinárium az Szegedi Tudományegyetem és a Lundi Egyetem szervezésében

Az SZTE és a svédországi Lundi Egyetem a EUGLOH Szövetségben együttműködve szervez webináriumot az esélyegyenlőségről 2021. január 19-én. Az öt egyetemből álló szövetség egyik célja ugyanis, hogy a hallgatók és oktatók számára előítéletektől és hátrányos megkülönböztetéstől mentes, egységes szellemiségű nemzetközi campust jelentsen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2021. január 19-i webináriumon a résztvevők az alulreprezentált csoportok helyzetét és segítését mutatják be, illetve vitatják meg. A webinárium első előadója Dr. Bajmócy Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar tudományos dékánhelyettese. Bemutatkozik a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium, valamint a többek között tanulási nehézségekkel küzdő hallgatókat segítő SZTE Életvezetési és Tanácsadó Központ. Kiemelt jelentőséget kapnak a EUGLOH partneregyetek hallgatói által beküldött rövid videóüzenetek, amelyekben saját élményeiket osztják meg.


A hallássérült hallgatók számára jeltolmács áll rendelkezésre több nyelven is. A program zárásaként a hallgatóságnak lehetősége lesz feltenni a kérdéseit.


E-CONFERENCE_POSTER


Az alulreprezentált csoportokról szóló webinárium egy többrészes, kéthavonta jelentkező és az esélyegyelőséggel foglakozó rendezvénysorozat eleme.


A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, regisztráció az alábbi linken keresztül lehetséges.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.