SZTE Info

Nevtelen_terv1

Dolgozói tájékoztató a modellváltásról - 2021. január 27.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Egyetemi Munkavállalók!


A Szegedi Tudományegyetem működése vonatkozásában a lehetséges modellváltással – állami alapítású vagyonkezelő alapítvány által fenntartott, közhasznú szervezetként működő felsőoktatási intézménnyé történő átalakulással – kapcsolatban intézményünk 2021. január 27-én 8.00 és 10.00 óra között összdolgozói tájékoztatót tart a dolgozói CooSpace felületen.


Ezen a felületen (https://coospace.gmf.u-szeged.hu/Scene-1680) jelezhetik részvételi szándékukat, és tehetik fel előzetesen kérdéseiket írásban az esetleges modellváltás vonatkozásában.


Kérjük Önöket, hogy az Egyetem jövőjével összefüggésben felmerülő kérdéseiket fogalmazzák meg annak érdekében, hogy azokra érdemi válaszokat adhassunk, illetve szükség esetén a fenntartó felé közvetíthessük.

 

Kelt: Szegeden, 2021. év január hó 25. napján.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Rovó László

Dr. Fendler Judit

rektor

kancellár

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.