SZTE Info

Nevtelen_terv1

Dolgozói tájékoztató a modellváltásról - 2021. január 27.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Egyetemi Munkavállalók!


A Szegedi Tudományegyetem működése vonatkozásában a lehetséges modellváltással – állami alapítású vagyonkezelő alapítvány által fenntartott, közhasznú szervezetként működő felsőoktatási intézménnyé történő átalakulással – kapcsolatban intézményünk 2021. január 27-én 8.00 és 10.00 óra között összdolgozói tájékoztatót tart a dolgozói CooSpace felületen.


Ezen a felületen (https://coospace.gmf.u-szeged.hu/Scene-1680) jelezhetik részvételi szándékukat, és tehetik fel előzetesen kérdéseiket írásban az esetleges modellváltás vonatkozásában.


Kérjük Önöket, hogy az Egyetem jövőjével összefüggésben felmerülő kérdéseiket fogalmazzák meg annak érdekében, hogy azokra érdemi válaszokat adhassunk, illetve szükség esetén a fenntartó felé közvetíthessük.

 

Kelt: Szegeden, 2021. év január hó 25. napján.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Rovó László

Dr. Fendler Judit

rektor

kancellár

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.