Bezár

Hírarchívum

fejlec12

Alternatív gyakornoki program az SZTE-n – fogadó szervezetek jelentkezését várják

Alternatív gyakornoki program az SZTE-n – fogadó szervezetek jelentkezését várják

2021. január 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája ismét meghirdeti alternatív gyakornoki programját, amelyhez civil szervezetek, egyesületek, egyetemi egységek jelentkezését várja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája olyan civil szervezetek, egyesületek, egyetemi egységek jelentkezését várja az Alternatív Gyakornoki Programba, akik hallgatóbarát környezetet biztosítva szeretnének profitálni a program adta lehetőségekből.


Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki program kredittel értékelhető folyamatát. Az Alternatív Gyakornoki Programot az érdeklődő hallgatók 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként, háromfokozatú minősítéssel vehetik fel. Célja, hogy az SZTE hallgatói - valamennyi kar esetében – szert tehessenek az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra.


Az Alternatív Gyakornoki Programba a szervezeteknek azért érdemes bekapcsolódniuk, mert a hallgatók révén újfajta, fiatalos nézőpontokat ismerhetnek meg. Mivel a gyakornokok számtalan kisebb feladatba vagy akár nagyobb projektbe is bevonhatók, tehermentesíthetik a munkatársakat, továbbá nagyobb projekteket is segíthetik ötleteikkel, tanulmányaik során szerzett tudásukkal.


Nem utolsó sorban a cégek számára fontos az utánpótlás nevelés, így az adott szervezet által kijelölt mentor nemcsak a hallgatónak segít a tudásmegosztással, hanem arra is lehetőség van, hogy nyitott pozíció esetén a rátermettségét és motivációját már bizonyító hallgatót válasszák új munkatársnak, így biztosítva a szervezet munkájába immár teljes értékű bekapcsolódást, a hosszú távú munkakapcsolatot, amire több esetben volt már példa a fogadó szervezeteknél.


A következő gyakornoki program a 2020/21 tavaszi félévére szól (6-14 hét, min. 120 óra), a hallgatók rugalmas, a hallgató és a mentor által közösen meghatározott időbeosztásban dolgoznak. A program nem minősül kötelező szakmai gyakorlatnak, így nem esik az arra vonatkozó szabályok hatálya alá. A hallgató önkéntes szerződéssel foglalkoztatható. A fogadó szervezetnek ki kell jelölnie egy mentort, aki legalább 2 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.


A civil szervezetek, egyesületek, egyetemi egységek ezen a linken jelentkezhetnek a Szegedi Tudományegyetem Alternatív Gyakornoki programjába 2021. január 15-ig. További információ az SZTE Karrier Irodánál, Varga Edittől kérhető a varga.edit@szte.hu e-mail címen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek