SZTE Info

rektori_zaszlokkal

A 2021. január 18-i rendkívüli Szenátus ülés nyilvánosságának biztosítása

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. év január hó 18. napján 15:00 órakor tartandó rendkívüli Szenátus ülés vonatkozásában részvételi lehetőséget biztosítunk az egyetemi polgárok számára.

 

A járványhelyzet miatt a Szenátus ülése online formában kerül megtartásra, így tekintettel az ülés zavartalan lebonyolítására és a technikai lehetőségekre 40 egyetemi dolgozónak és 20 egyetemi hallgatónak tudunk a jelentkezés sorrendjében csatlakozási lehetőséget biztosítani.

 

A hozzáférés igényléséről szóló technikai tájékoztató az szte.hu levelezési rendszeren keresztül, valamint a hallgatóknak Neptun üzenet formájában kerül kiküldésre.

 

Dr. Rovó László s. k.

Dr. Fendler Judit s. k.

rektor

kancellár

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.