SZTE Info

marketing_nyito

Teszteld a marketinges megérzéseidet

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Ezúttal Huszár Sándor, az SZTE GTK oktatója előadását ajánljuk az érdeklődők figyelmébe, Teszteld a marketinges megérzéseidet címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Te mi alapján vásárolsz? És mások? Az interaktív tudományos kvízjátékon – még ha 50 milliót nem is – rengeteg tapasztalatot és betekintést lehet nyerni a fogyasztói döntéseket befolyásoló tényezők világába. A korábbi fogyasztói magatartást vizsgáló kutatások ismertetése során a résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy teszteljék megérzéseiket. Az előadás közben a közönség megismerheti, hogy milyen eszközökkel lehet a fogyasztói magatartást vizsgálni, valamint milyen eredményekre vezettek az elmúlt 10-20 év felmérései, amelyek néhány általános vélekedést megcáfolnak, míg egyes esetekben meglepő eredményekre vezettek. Az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézete programja.


Huszár Sándor előadása itt tekinthető meg:
Huszár Sándor az SZTE Gazdaságtudományi Kar oktatója, kutatója, emellett pedig marketingtanácsadóként segíti vállalkozások működését. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél hasznosabb tudásra tegyenek szert és az oktatásban is előszeretettel alkalmaz innovatív megoldásokat. A kutatói kíváncsiság része a mindennapjainak, 2013 óta folyamatos résztvevője kutatásoknak.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.