SZTE Info

Szellemi_tulajdonvedelmi_konferencia

Online konferencia az európai uniós szerzői jogi kérdésekről

A Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem együttműködésében 2021. április 19-20-án, angol nyelvű, nemzetközi konferenciát rendeznek "Fifth Workshop on Intellectual Property Rights in Szeged" címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény két keynote előadója: Maciej Szpunar, az Európai Unió Bíróságának első főtanácsnoka, és Estelle Derclaye, a Nottinghami Egyetem professzora.


Az online eseményen további hat panelben közel 40 magyar és nemzetközi előadótól hallhatnak a résztvevők még többek között európai uniós szerzői jogi kérdésekről, avagy a mesterséges intelligencia kihívásairól.


A rendezvény programja itt érhető el.


Regisztrálni Dr. Mezei Péter társszervezőnél lehet a mezei.peter@szte.hu email címen, a pontos szervezeti kapcsolódás megjelölésével.


A programot a Zoom alkalmazással tartják meg. Zoom linket az első 100 résztvevőnek tudnak biztosítani a szervezők (beleértve az előadókat is). Azok a jelentkezők, akik nem férnek bele az első 100-ba, a PPKE jogi karának Facebook oldalán követhetik majd az élő streamet.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.