SZTE Info

Screenshot_2021-02-09_Voices_of_EUGLOH

Let’s talk! Kurzus az interkulturális kommunikációról – újra lehet jelentkezni

A EUGLOH projektben fejlesztették a Szegedi Tudományegyetem és a Paris-Saclay Egyetem oktatói a Let’s talk kurzust, amelyet először 2020 őszén vehettek fel a hallgatók. Az angol nyelvű, interkulturális kommunikációt fejlesztő tréningen a két egyetem hallgatói működnek együtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első félév sikerén felbuzdulva, újra felvehető kurzus a Let’s talk!, a párizsi és a szegedi egyetem oktatói által közösen fejlesztett tréning. A két egyetem hallgatói ebben a félévben is közösen, az online térben dolgoznak olyan feladatokon, amelyek fejlesztik a vita- és kommunikációs készségüket.


Az interkulturalitással foglalkozó, a kommunikációs készségeket fejlesztő tréningek népszerűek a szegedi hallgatók körében, így nagyszerű lehetőség, hogy a Let’s talk! a hagyományos kurzusfelvételi eljárásban érhető el. A kurzusfelvételen kívül azonban minden más formabontó: a kurzuson sokszor önállóan, más egyetem hallgatóival közösen kell megvitatni egy-egy kulturális témát videókonferencia rendszeren keresztül. Nagy hangsúlyt kapnak a hallgatók ötletei, gondolatai, és a teljesítés sem vizsgával zárul, hanem kreatív projektek elkészítésével.


A kurzus szegedi oktatói, Pongó Tamás és Gulyás László a Neptun rendszerben várják a jelentkezőket.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.