Bezár

Hírarchívum

IMG_9940

Kétmillió forint értékű vénakereső szkennert kapott a Gyermeksebészeti Osztály

Kétmillió forint értékű vénakereső szkennert kapott a Gyermeksebészeti Osztály

2021. február 25.
1 perc

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálynak közel kétmillió forint értékben adományozott vénakereső vénaszkenner a Karitáció Alapítvány. Az új eszköz segítségével az osztály betegközpontú, gyermekbarátibb ellátást tud biztosítani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közel 2 millió forint értékű vénakereső vénaszkennert adományozott a Karitáció Alapítvány február 24-én a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálynak. A hordozható állvánnyal ellátott új eszközt Hidegkuti Petra, az alapítvány kuratóriumának tagja adta át a klinika épülete előtt dr. Kovács Tamás egyetemi adjunktusnak, a Gyermeksebészeti Osztály vezetőjének.


IMG_9947

 

Hidegkuti Petra megfogalmazása szerint még a legtapasztaltabb egészségügyi dolgozókat is próbára teszi a traumás balesetes gyerekek vérvétele. Az ijedtség, a sokk és a fájdalom megviseli a gyerekeket és a szülőket. Ilyen drámai helyzetekben jelent óriási segítséget ez az új eszköz. - A vénaszkenner a bőr alatti vénák feltérképezésével adhat segítséget a vérvételekhez, vénás injekciók beadásához és branül állításokhoz – fogalmazott dr. Kovács Tamás. Hangsúlyozta, hogy nehéz feladat a csecsemők és kisgyermekek ereinek a megtalálása, ebben nyújt majd komoly segítséget a vénaszkenner. Ily módon csökkenthető lesz a gyermekek számára fájdalmas, kellemetlen sikertelen próbálkozások száma, ezáltal is gyermekbarátibb ellátást tud biztosítani a Gyermekgyógyászati Klinika.


IMG_9930

 

A sajtóesemény után szeged első bohócdoktor alapítványa csokoládét és plüss mackókat ajándékozott a gyógyulni vágyó gyermekeknek.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek