Bezár

Hírarchívum

IMG_6513-002

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, különleges programra hív az SZTE

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, különleges programra hív az SZTE

2021. február 26.
2 perc

1990 óta, február utolsó vasárnapja az Idegenvezetők Világnapja. Idén természetesen nem számíthatunk a jellegzetes, esernyőt követő népes csoportokra, de a Szegedi Tudományegyetem egy olyan lehetőséget kínál, amellyel méltó módon ünnepelhetünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több, mint harminc éve ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely sok városban napokig tartó rendezvénysorozattá fejlődött. A számtalan program egyike volt korábban, hogy az idegenvezetők társadalmi munkában mutatták be városukat, a hétköznapokban megismert utcák és terek új oldalát.


Az érdeklődők, akár helyiek is, felfedezhetik a településeik addig kevéssé közismert kulturális értékeit, különlegességeit.  Ebből az alkalomból múzeumok és más kulturális intézmények is megnyitották kapuikat. Idén, mint minden más, ez a jeles nap is más lesz, mint amit megszokhattunk.


Az SZTE egy olyan programot ajánl, amely nemcsak egészséges, de tudásukat is gyarapíthatják, akik csatlakoznak. Szeged városa elképzelhetetlen az SZTE nélkül, az SZTE pedig Szent-Györgyi Albert nélkül. A Nobel-díjas kutató ezer szállal kötődik a Tisza-parti megyeszékhelyhez. Az Idegenvezetők Világnapja jó alkalom, hogy mindenki alaposan megismerje azokat a szegedi helyszíneket, amelyeken Szent-Györgyi élt és alkotott. Az érdeklődők az általuk választott időben és tempóban teljesíthetik az Emléksétát.


Honlapunkon részletesen is olvashatnak a Szent-Györgyi Emléksétáról, ahol még a kérdésekhez is találhatnak segítséget.


Akinek van kedve, még egy nyereményjátékban is részt vehet, amelyben mindössze három kérdésre kell válaszolni, készíteni egy fotót a séta teljesítése közben és a helyes válaszokat a fotóval beküldeni a rendezveny@szte.hu e-mail címre.


A játékhoz az alábbi Facebook eseményben lehet csatlakozni. az SZTE Facebook profilján találhatnak.





Jó sétát kívánunk mindenkinek!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek