Bezár

Hírarchívum

Kariko_time

Az SZTE-nek reagált először a TIME címlapra Karikó Katalin

Az SZTE-nek reagált először a TIME címlapra Karikó Katalin

2021. december 14.
1 perc

A TIME címlapjára került Karikó Katalin, az SZTE professzora, valamint Drew Weissman, Kizzmekia Corbett és Barney Graham. A kutatók lettek a magazinnál „2021 hősei”, amiért közreműködtek a koronavírus elleni, mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében. Az SZTE díszdoktora elsőként alma materének mondta el, mit gondol az elismerésről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Négy címlappal jelent meg 2021 végén a TIME magazin. „Az Év Hősei" címlapot az mRNS-alapú vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatos kutatásokban kiemelkedő teljesítményű Karikó Katalin és három kollegája kapta.

A TIME magazinban megjelent cikk onnan kezdte a történet bemutatását, hogy Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetemen hallott először az mRNS orvosi alkalmazásának lehetőségéről, majd 1997-től már Drew Weissmannal dolgoztak tovább a Pennsylvaniai Egyetemen vakcinák fejlesztésén.

Karikó Katalin elmondta: ez az elismerés a tudomány és az összes érintett kutató sikere, nem csak a most címlapra kerülőké. - Számomra a legnagyobb elismerést az a levél jelentette, amit egy idősek otthonából kaptam, ahol mindenki beoltatta magát a járvány kitörésekor és senki sem halt meg. Ezért mondtak nekem köszönetet – reagált elsőként az SZTE-nek Karikó Katalin. 

A kutatók portréját is bemutató TIME cikk itt olvasható.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek