Bezár

Hírarchívum

IMG_4319

Megható üzenetekkel, képeslapokon köszönték meg a szegedi egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját

Megható üzenetekkel, képeslapokon köszönték meg a szegedi egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját

2021. december 21.
3 perc

Képeslapkészítő akciót szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata. Az üdvözleteket 2021. december 21-én adták át a szegedi egészségügyi dolgozóknak, akiknek ezzel többek között az elmúlt két év áldozatos munkáját is köszönték meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Kedves Doktorok és Ápolónők! Sok hálával tartozom nektek, hogy sikeresen műtöttétek meg az anyukámat. Szeretnék köszönetet mondani az ápolónőknek, hogy nem hagyták magára. Az orvosoknak és az ápolónőknek kívánok nagyon boldog karácsonyt!” – olvasta fel az egyik képeslapról egy szegedi általánosiskolás kislány gondolatait Máramarosi Mária, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat koordinátora, a „Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért” című akció átadóján, az SZTE SZAKK Petri Gábor Klinikai Tömb aulájában.

IMG_4362

Az eseményen Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója és Kondé Lajos, pasztorális helynök, kórházlelkész köszöntötte a részvevőket.

IMG_4316

- Nagyon fontos és jól is esik minden egészségügyi dolgozónak az a szolidaritás, pozitív visszajelzés, törődés, amelyben időről-időre részesülnek. Fegyelmezetten és keményen dolgoznak, a legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat. A legnagyobb segítség a számukra azonban kétségkívül az, ha nem betegszünk meg, és nem kerülünk kórházba. Ezért arra kérek mindenkit: vegye fel az oltást. Akinek nincs meg az első, az az elsőt, akinek a második hiányzik az a másodikat, akinek pedig eljött a megfelelő idő arra, hogy az emlékeztető, azaz a harmadik oltást felvegye, tegye meg. Ezzel tehermentesíthetők a kollégáink. Nagy öröm, hogy karácsony közeledtével többen válnak nyitottá és tesznek másokért valami jót. A képeslapkészítő akció is ezt bizonyítja – összegezte Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója, aki Dr. Pető Zoltánnal, az SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály, valamint a Járványügyi Ellátó Központ vezetőjével együtt vette át az ajándékokat.

IMG_4294

Több, mint kétezer színes, kézzel készült, megható üzeneteket tartalmazó képeslapot adtak át a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ dolgozóinak.

IMG_4350

IMG_4354

IMG_4322

- A képeslapkészítő akció, advent első hetében vette kezdetét. Fontosnak tartottuk, hogy megmozgassuk a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó iskolákat, intézményeket és különböző csoportokat, hogy felébresszük bennük a szeretet ünnepe előtti időszakban a szolidaritást és a hálaadást, amely elengedhetetlen a mögöttünk álló nehézségek átvészeléséhez. A képeslapokon megfogalmazott üzenetekkel azonban kézzel fogható és egyúttal át is adható a köszönet, az elismerés. A több mint 2000 szebbnél-szebben díszített papírlap a kórházlelkészeink és külsős munkatársaink segítségével jutnak majd el a frontvonalban dolgozókhoz – ismertette Kondé Lajos, pasztorális helynök, kórházlelkész, aki személyesen is köszönetet mondott a szegedi egészségügyi dolgozóknak.

IMG_4338

IMG_4321


A képeslapok átadását Csikós-Szelezsán Beáta, az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium és a Karolina Alapfokú Művészeti Iskola tanárának és Szűcs Gergelynek, az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium hallgatójának produkciója tette még meghittebbé az SZTE SZAKK Petri Gábor Klinikai Tömb aulájában.


Videó a képeslapok átadásáról és a műsorról:



SZTEinfo: Pósa Tamara
Fotó: Bobkó Anna
Vidó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek