Bezár

Hírarchívum

kerekasztal_beszelgetes

Kerekasztal beszélgetések az üzleti jog világáról

Kerekasztal beszélgetések az üzleti jog világáról

2021. december 01.
1 perc

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézete 2021. november 25-én adójogi témakörben Üzleti Jogi Kerekasztal beszélgetését rendezett. Az eseményt 2016 óta hagyományosan minden évben megszervezik, a diskurzus idén olyan témákra fókuszált, mint: az adóoptimalizálás, az adóelkerülés vagy az adókijátszás, továbbá az Európai Unió Bíróságának gyakorlata, de érintette a hazai joggyakorlatot is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kerekasztal meghívott előadói a szakmában kiemelkedő jártassággal és tudással rendelkező szakemberek voltak és különböző aspektusokból közelítették meg a választott témakört, így többek között az adócsalás illetve az adókijátszás aktuális kérdéseit is. Az online tér nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően az eseményen közel 200 fő vett részt, virtuálisan.

 

A kerekasztalt Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE ÁJTK Üzleti Jogi Intézet, intézetvezető egyetemi tanára, az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg és Dr. Gyenge Balázs, egyetemi tanársegéd moderálta.

 

A beszélgetés egyik fő témaköre az adólevonási jog és ebből kifolyólag az adócsalás jogkövetkezményei voltak. Palotai Kinga, a Pénzügyminisztérium Fogyasztási és Forgalmi Adók Főosztályának osztályvezetője, valamint Dr. Péter-Darázs Klaudia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fellebbviteli Igazgatóságának szakértő munkatársa ismertették a rendszer működésére, valamint az ÁFA visszaigénylésre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, majd az adócsalás kockázatáról folytattak diskurzust.


Dr. Stefancsik Márta Anna, a Kúria bírája, Dr. Szabó László, a Szegedi Törvényszék bírája, továbbá az Igazságügyi Minisztérium Európai Bírósági Főosztályának két munkatársa, Dr. Fehér Miklós Zoltán, főosztályvezető és Dr. Koós Gábor, európai uniós jogi szakértő, a különböző adójogi tényállások és esetek bíróság általi megítéléséről fejtették ki gondolataikat az eseményen.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek