Bezár

Hírarchívum

ajtk_nyito

Dobogóra álltak az SZTE ÁJTK hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen

Dobogóra álltak az SZTE ÁJTK hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen

2021. december 10.

Az első fordulón tovább jutottak, a másodikon a dobogó tetéjére állhattak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) célja a közigazgatási szakemberek tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatása, a közigazgatási szakemberállomány jogalkalmazási tevékenységének fejlesztése, és a közigazgatás különböző területein tevékenykedők együttműködésének a támogatása. Az Egyesület a céljai megvalósítása érdekében időről-időre többek között tudományos pályázatokat hirdet, együttműködik a közigazgatási képző- és továbbképző intézményekkel, egyéb társszervezetekkel. E célkitűzései megvalósítása érdekében idén már második alkalommal rendezték meg a Jogesetmegoldó Versenyt, a magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára.


A verseny első fordulója során a nevezett csapatoknak három jogesetet kellett megoldaniuk, megoldásaikat pedig videó formájában megküldeniük az Egyesület számára. Az első fordulóra összesen tizenhat csapat nevezett. Az SZTE ÁJTK-ról öt csapat indult. A szegedi csapatok közül három jutott be a második fordulóba.


A második fordulót 2021. december 3-án rendezték meg. Ezen az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat vett részt. A résztvevők három komplex jogesetet kaptak, amelyeket irányított kérdések alapján 90 perc alatt kellett megoldaniuk online formában. Megoldásaikat egy háromtagú szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk. A zsűri elnöke Józsa Fábián volt, a KEJE alelnöke, a Fővárosi Kormányhivatal főosztályvezetője, a zsűri további tagjai között Kelő Johanna, a TÖOSZ elnökségének titkára, illetve Szilvásy György Péter az NKE oktatója is helyet foglalt.


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar csapatai a második fordulóban első, harmadik és ötödik helyen végeztek.


Az I. helyezett csapat tagjai:


Gyurik Zita, Melis Zsuzsanna, Zádori Zsófia


A III. helyezett csapat tagjai:


Brindza Zsanett, Lauer Viktória,Tóth Alexandra


Az V. helyezett csapat tagjai:


Mihalovic Somogyi Szófia, Mózes Cintia

Felkészítő tanár: Dr. Siket Judit, az SZTE ÁJTK Közjogi Intézetének egyetemi adjunktusa.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás: SZTE ÁJTK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek