Bezár

Hírarchívum

ajtk_nyito

Dobogóra álltak az SZTE ÁJTK hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen

Dobogóra álltak az SZTE ÁJTK hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen

2021. december 10.
2 perc

Az első fordulón tovább jutottak, a másodikon a dobogó tetéjére állhattak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) célja a közigazgatási szakemberek tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatása, a közigazgatási szakemberállomány jogalkalmazási tevékenységének fejlesztése, és a közigazgatás különböző területein tevékenykedők együttműködésének a támogatása. Az Egyesület a céljai megvalósítása érdekében időről-időre többek között tudományos pályázatokat hirdet, együttműködik a közigazgatási képző- és továbbképző intézményekkel, egyéb társszervezetekkel. E célkitűzései megvalósítása érdekében idén már második alkalommal rendezték meg a Jogesetmegoldó Versenyt, a magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára.


A verseny első fordulója során a nevezett csapatoknak három jogesetet kellett megoldaniuk, megoldásaikat pedig videó formájában megküldeniük az Egyesület számára. Az első fordulóra összesen tizenhat csapat nevezett. Az SZTE ÁJTK-ról öt csapat indult. A szegedi csapatok közül három jutott be a második fordulóba.


A második fordulót 2021. december 3-án rendezték meg. Ezen az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat vett részt. A résztvevők három komplex jogesetet kaptak, amelyeket irányított kérdések alapján 90 perc alatt kellett megoldaniuk online formában. Megoldásaikat egy háromtagú szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk. A zsűri elnöke Józsa Fábián volt, a KEJE alelnöke, a Fővárosi Kormányhivatal főosztályvezetője, a zsűri további tagjai között Kelő Johanna, a TÖOSZ elnökségének titkára, illetve Szilvásy György Péter az NKE oktatója is helyet foglalt.


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar csapatai a második fordulóban első, harmadik és ötödik helyen végeztek.


Az I. helyezett csapat tagjai:


Gyurik Zita, Melis Zsuzsanna, Zádori Zsófia


A III. helyezett csapat tagjai:


Brindza Zsanett, Lauer Viktória,Tóth Alexandra


Az V. helyezett csapat tagjai:


Mihalovic Somogyi Szófia, Mózes Cintia

Felkészítő tanár: Dr. Siket Judit, az SZTE ÁJTK Közjogi Intézetének egyetemi adjunktusa.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás: SZTE ÁJTK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek