Bezár

Hírarchívum

borito_SZIN

Sikeres volt az SZTE kitelepülése a SZIN-en

Sikeres volt az SZTE kitelepülése a SZIN-en

2021. augusztus 30.
3 perc

Óriási érdeklődést keltett az SZTE a SZIN-en – nagyon sokan fordultak meg az elmúlt héten az Egyetem futurisztikus sátránál, ahol a szórakoztató programokon felül az érdeklődők hasznos információkkal és élményekkel lettek gazdagabbak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A különböző tudományokra épülő kvízek mellett minden nap nagy népszerűségnek örvendtek az SZTE Sportközpontja jóvoltából szervezett ügyességi versenyek is. Az Egyetem oktató, kutató és gyógyító munkájának bemutatásán felül az érdeklődők betekintést nyertek az intézmény kulisszatitkaiba, a Virtus Program koordinátorainak segítségével pedig több, hasznos információra tehettek szert azok is, akik a Starupok világára kíváncsiak. Az SZTE egyik legnépszerűbb programja kétségkívül Kárász Anna élménybeszámolója volt. Az SZTE GTK-n 2015-ben végzett kajakosa, a tokiói olimpiai bajnoki címéről és az egyetemi éveiről is mesélt.



A nemrégiben felvételt nyert és jövendőbeli hallgatók leginkább a Karokról és az azon belüli szakokról, a különböző kurzusokról, az oktatókról, a kollégiumokról és az Egyetem által biztosított ösztöndíjakról érdeklődtek. Emellett sokan kértek segítséget a Modulo és a Neptun használatához is.

 

A Szegedi Ifjúsági Napokon idén közel ugyanannyian fordultak meg, mint 2019-ben, tudtuk meg a szervezőktől. A szegedi fesztivál több mint 50 éve fogadja az ország minden tájáról a bulizni vágyókat és bár a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben az ország gyakorlatilag események nélkül maradt, a SZIN közönsége ott folytatta, ahol 2019-ben abbahagyta. Az öt napos rendezvényen ezúttal csak hazai zenekarok léptek fel. Összesen 200-an fordultak meg a színpadokon, a szervezők - nem titkolt szándékkal - így szerették volna segíteni azokat a zenekarokat és előadókat, akiket az elmúlt két esztendő hallgatásra kényszerített.


SZIN


A SZIN-en a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatói közül többen is színpadra álltak


SZTE-s kötődéssel rendelkezik a Margaret Island, a Belmondo, a Kultúrkör és Dj Lennard is.


Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője több szállal is kötődik Szegedhez és a Szegedi Tudományegyetemhez. Sok szép emlék jutott eszébe az Egyetemről és az itt eltöltött évekről.

 

Viki a Tisza-parti városban nemcsak tanult, hanem dolgozott is és az egyetemi évek alatt már a zene is központi szerepet töltött be az életében. A diplomaosztója előtt néhány órával még a belvárosban lépett színpadra, a JATE Klubban volt az első vidéki Margaret Island-os koncertje, ám akkor még csak a Kistehén előzenekaraként állt társaival a közönség elé. Ugyanilyen emlékezetes volt számára a Hiperkarma előtt színpadra lépni és természetesen azt sem felejti el soha, hogy milyen volt először, sok ezer ember előtt Szegeden énekelni. Megtisztelőnek tartja, hogy a SZIN-en évről-évre a nagyszínpadon szerepelhetnek és azt is, hogy az SZTE hallgatói ennyire odavannak értük.


Labas_Viki_cikkbe

 

A Belmondo frontembere, Czutor Zoli is hasonlóképp nyilatkozott.

 

Az első koncert, amin részt vett hallgatóként az a SZIN-en volt. Akkor a Pokolgép és a P-Mobil lépett fel, az esemény a Napos úti pályán, több helyszínen zajlott. Az Egyetem egykori hallgatója akkor még nem gondolta, hogy néhány évvel később maga is előadóként áll majd közönség elé a rendezvényen. Czutor Zoli imádja a Tisza és a Maros-partját, az alföldi napfelkeltét és hajnalokat és, ha lehetősége lenne rá, vissza is költözne a városba.


Czutor_Zoli_cikkbe


Az előadó biológi-kémia szakos tanárként végzett az SZTE JGYPK-n. Az egyetemista évek meghatározták a személyiségét. Felmenői közül is többen végeztek az Egyetemen, a nagymamája pedig egy darabig a JATE büfét vezette.

 

A fesztivál során az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai minden nap friss tartalommal rendelkező, nyomtatott kiadvánnyal jelentkeztek, amelyek letölthetők az alábbi linkről.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Samu Angelika/

Margaret Island hivatalos Facebook oldala/SZIN hivatalos Facebook oldala


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek