Bezár

Hírarchívum

Orszaghaz

Pályázati felhívás - Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

Pályázati felhívás - Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

2021. augusztus 23.
1 perc

Az Országgyűlés Elnöke pályázatot hirdet hazai egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2021/2022-es tanévben „Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában” elnevezésű programban való részvételre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program célja az alkotmányjogi, parlamenti érdeklődésű hallgatókkal megismertetni az Országgyűlés, és a Hivatal Országgyűlés működését támogató munkáját, bővíteni a jövő közigazgatási generációja ismereteit. A program során a hallgatók betekintést nyernek egyes szervezeti egységek feladataiba a törvényjavaslatok feldolgozásától a napirend összeállításán át a jegyzőkönyvezésig, illetve a bizottsági ülések előkészítésétől kezdve a nemzetközi kapcsolattartásig. A programban a hallgatók kutatómunkát is végeznek és gyakorlati feladatokat is ellátnak majd. A felvételt nyert hallgatóknak emellett lehetőségük lesz a frakciók munkáját megismerni, vendégként részt venni plenáris és bizottsági üléseken. A program második felében érdeklődési körük szerint az Országgyűlési Hivatala különböző szervezeti egységeiben gyakorlati feladatokat látnak el, valamint látogatást tehetnek az Országgyűléssel kapcsolatban álló más alkotmányos szerveknél.


A programban legfeljebb 14 hallgató vehet részt.


A program 2021 októberétől 2022 márciusáig tart, december- januárban szünetel, a gyakorlatok elsősorban csütörtöki napokon kerülnek megszervezésre.


A pályázatok beadásának határideje: 2021. szeptember 19.


A pályázati felhívás itt érhető el: Parlamenti_gyakorlat_az_OGYH-ban


Adatkezelési tájékoztató: Parlamenti_gyakorlat_az_OGYH-ban_adatkezelesi_tajekoztato_2021


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek