Bezár

Hírarchívum

ka_ol_nyito

Kárász Anna aranyérmes – kiválóan szerepeltek az SZTE-sek az olimpián

Kárász Anna aranyérmes – kiválóan szerepeltek az SZTE-sek az olimpián

2021. augusztus 09.
2 perc

Újabb taggal bővült a Szegedi Tudományegyetem olimpiai bajnokainak sora. Kárász Anna a kajak négyesek között lett aranyérmes Tokióban, ahol az SZTE-n végzettek közül Márton Anita és Dr. Nagy Péter is tagja volt a magyar küldöttségnek. A jelenleg is az SZTE Mérnöki Karán tanuló Nádas Bence két számban is indult.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

KÁRÁSZ ANNA, AZ ÚJ BAJNOK


Az előző két olimpián a női kajak négyes egyaránt az első helyen végzett, így bizakodóan várhatta az 500 méteres döntőt Kárász Anna is, aki bekerült az aranynégyesbe. Az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakán, 2015-ben végzett, négyszeres világbajnok kajakos, a Tokiói Olimpián egyéni versenyszámban, a legrövidebb távon, 200 méteren is rajthoz állt, ahol a 16. helyet szerezte meg.


Az MVM Szeged VE versenyzőjének fő száma azonban a női K-4 500 méter volt, ahol magabiztosan győzött Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara társaságában.


karaszannaweb
Kárász Anna (jobbról a második) és társai öröme a győzelem után


MÁRTON ANITA, ANYAKÉNT AZ OLIMPIÁN


Márton Anitáért, az SZTE korábbi hallgatójáért izgulhattunk leghamarabb. A magyar atlétika első világbajnoka már augusztus elsején a dobókörbe lépett a japán fővárosban. A szegedi születésű atléta Londonban újoncként képviselte Magyarországot, majd 2016-ban olimpiai bronzérmet nyert Rio de Janeiroban.


Az SZTE JGYPK-n gyógypedagógus végzettséget szerző súlylökő a szülés után tért vissza és nagyon közel volt ahhoz, hogy döntőbe kerüljön, de ezúttal a fináléba nem sikerült bejutnia.


Dr. NAGY PÉTER – HARMADIKRA A LEGJOBB


Egyedüli magyar súlyemelőként, Dr. Nagy Péter, az SZTE ÁJTK alumnusa küzdött a japán fővárosban. A Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjének ez már a harmadik olimpiája volt. 2012-ben, Londonban 9. lett, 2016-ban pedig 10. lett. Ezen kívül eddigi legjobb nemzetközi eredményei: vb-4. (2013, szakítás), háromszoros Eb-bronzérmes (2012, szakítás, 2018, szakítás, összetett).


Nagy Péter a Tokiói Olimpián augusztus 4-én, szerdán szerepelt, +109 kg-os súlycsoportban, ahol nagyszerű teljesítménnyel, hat hibátlan gyakorlattal és 396 kg-os összteljesítményével, élete legjobb eredményét érte el és a 7. helyen zárt.


np_web
Hibátlan teljesítmény, hat tökéletes gyakorlat


NÁDAS BENCE – NEGYEDIK ÉS HETEDIK HELY


A kajak párosok ezer méteres versenyében negyedik lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Ebben a számban az újdonsült olimpiai bajnokkal, Kopasz Bálinttal alkottak egy egységet. Mindössze két hónappal a Játékok előtt ültek össze, így az, hogy éppen csak lemaradtak a dobogóról, minden várakozást felülmúló eredmény.


Bence még négyes hajóban is rajthoz állt, ahol a Tótka Sándorral, Csizmadia Kolossal és Béke Kornéllal kiegészülő egység döntőbe jutott és a rendkívül szoros futamban a hetedik helyen ért célba.


nadas_k4web
Nádas Bence ült legelöl a hajóban, ő adta az ütemet.


Gratulálunk a Szegedi Tudományegyetem hallgatójának és az alumniknak és további sportsikereket kívánunk!

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó – Magyarock –Olympic Team Hungary

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek