Bezár

Hírarchívum

_MG_3116

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szegedi Tudományegyetem a modellváltásban

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szegedi Tudományegyetem a modellváltásban

2021. április 08.
1 perc

Az Országgyűlés elé kerültek azok a törvényjavaslatok, amelyek a Szegedi Tudományegyetem számára is megadják a jogszabályi keretet a vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézményi formába történő átalakuláshoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) március 31-én benyújtotta az Országgyűlés elé újabb tíz egyetem modellváltását megalapozó javaslatait. A törvénycsomag Magyarország stratégiai céljainak elérését, versenyképességének erősítését, gazdaságának fenntartható növekedését szolgálja. A történelmi léptékű egyetemi fejlesztések célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzésben részesülve a jövő nyertesei legyenek.

 

A jogszabály-módosításra tett javaslatok benyújtását, az Országgyűlés általi megtárgyalását és elfogadását követően válik egyértelművé, hogy milyen jogszabályi keretek mentén valósul meg az érintett tíz egyetemen a modellváltás. A döntéshozatali mechanizmust követve az Egyetem vezetése gondoskodik az egyetemi polgárok megfelelő időben történő rendszeres tájékoztatásáról.

 

Mint ismeretes: a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2021. január 29-i rendkívüli ülésén járult hozzá, hogy a szegedi universitas elinduljon azon az úton, amely az egyetem, a város és a régió számára is új távlatokat nyit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek