Bezár

Hírarchívum

RUR_nyito

Javított tavalyi helyezésén az SZTE a RUR legfrissebb világrangsorán

Javított tavalyi helyezésén az SZTE a RUR legfrissebb világrangsorán

2021. április 28.
1 perc

66 helyet lépett előre a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) ranglistán a tavalyi évhez képest. Az SZTE a vizsgált intézmények között már a 416. helyen áll. Emellett a lista négy alrangsorának mindegyikén szintén javított az egyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Round University Ranking (RUR) orosz felsőoktatási rangsor összeállítói évről-évre a világ vezető 867 egyetemét értékelik, 85 országból, 20 tényező alapján 4 alapvető területen: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi diverzitás (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).


A szegedi intézmény a 2021-es ranglistán 66 helyet lépett előre a tavalyi helyezéséről – a világrangsorban így már a 416. helyen áll. Az SZTE így olyan intézményekkel szerepel egymáshoz közeli rangsorhelyeken, mint az olasz Torinói Műszaki Egyetem (Polytechnic University of Turin) vagy a szlovák Comenius Egyetem (Comenius University in Bratislava), és többek között megelőzte az angol Plymouthi Egyetemet (University of Plymouth), a japán Yokohama Városi Egyetemet (Yokohama City University) és az amerikai Kenti Állami Egyetemet (Kent Sate University). A magyar egyetemek között a harmadik legjobb lett az SZTE.


A lista a 4 területen külön-külön is rangsorolja a felsőoktatási intézményeket, ezekben is mind jelentősen javultak a Szegedi Tudományegyetem eredményei. A legjobb helyezést az oktatás területén érte el az SZTE: a világrangsorban a 275. helyen szerepel. A nemzetközi mutatókat vizsgáló listán a 419., a pénzügyi fenntarthatóság mércéjén a 479. helyen végzett, a kutatási területen pedig a 498. lett az universitas.


A teljes lista itt érhető el: RUR 2021

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek