Bezár

Hírarchívum

BBMK_verseny

Első helyezést ért el az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar fúvózenekara a moszkvai versenyen

Első helyezést ért el az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar fúvózenekara a moszkvai versenyen

2021. április 26.
1 perc

A moszkvai Nemzetközi Online Fúvószenekari Verseny 2021. márciusában zajlott, melyen a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Koncert Fúvószenekara az egyetemi fúvószenekari kategóriában I. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Csikota József volt, a Rézfúvós Tanszék adjunktusa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online formában tartott zenei versenyre a zenekaroknak lehetőségük volt az elmúlt időszak koncertjeiből válogatni, az pedig, hogy milyen karakterű darabok felvételeivel neveznek, a karmester felkészültségére volt bízva. Az egyetemi fúvózenekar a nemzetközi megmérettetésen egy kortárs magyar zeneszerző darabját, Bogár István – Hellas szvitjét választotta.


Csikota József a versennyel kapcsolatban kiemelte, hogy a csapat számára a győzelem nagy jelentőséggel bír, hiszen a nemzetközi porondon való megmérettetés szakmailag mindig nagy kihívás. Az SZTE hallgatóinak minőségi produkciója, és a munkához való hozzáállása példaértékű, melyet a hat tagú, komoly szakemberekből álló zsűri is magas szintre értékelt.


- Fontosnak tartom, hogy az egyetemünkön tanuló hallgatók - miután megtanulták a magyar zenei kultúrát - más népek kultúrájával is megismerkedjenek. Azért fontosak a nemzetközi kapcsolatok, hogy mire diplomát kapnak intézményünkben, addigra minél szélesebb körű látásmódjuk legyen a szakmájukban, hivatásukban – tette hozzá Csikota József.


SZTEinfo - Császár Dorina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek