SZTE Info

szte_the_20202

Újabb EUGLOH tréning indul a Szegedi Tudományegyetem szervezésében

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében zajlik a EUGLOH Szövetség következő eseménye: a MaPLaS+S entrepreneurial skills and self-audit pitching training című ötnapos online kurzuson 2020. szeptember 21-25. között vehetnek részt az előzetesen regisztrált PhD hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tréning célja, hogy rávilágítson a vállalkozói szféra szereplői számára fontos témákra, ezzel hozzájárulva a vállalkozások közötti stabil és rendezett jogi és gazdasági kapcsolatokhoz. Az ötnapos kurzus általános ismereteket ad a hallgatóknak, hogy a vállalkozások alapításához és működtetéséhez szükséges feltételeket könnyebben átláthassák, emellett fejleszti a doktoranduszok problémamegoldó, kommunikációs és egyéni („soft skills”) készségit, hogy a jövőben minél sikeresebb szereplői lehessenek a gazdaságnak.


Az angol nyelvű tréning 4 modulra épül, és egy versenynappal zárul, ahol a leendő vállalkozók „próba auditon” vehetnek részt.


A részt vevő hallgatók a képzés elvégzését igazoló oklevél mellé 1,5 kreditet is kapnak.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.