SZTE Info

szte_the_20202

A Szegedi Tudományegyetem közleménye

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a hvg.hu-n 2020. szeptember 23-án megjelent, „77 szegedi egyetemi tanár írta alá a Színművészetit támogató nyilatkozatot” című cikkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A cikkben hivatkozott dokumentumot a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 240 oktatójának kevesebb mint harmada írta alá. Az SZTE ahogyan mindig, most is tiszteletben tartja munkavállalóinak jogát a szabad véleménynyilvánításra. Fontos azonban kiemelni, hogy egyetlen egyetemi kar oktatóinak távolról sem egységesen elfogadott állásfoglalása nem tükrözi, nem tükrözheti az SZTE hivatalos álláspontját. A Szegedi Tudományegyetem más intézmények belügyeibe nem kíván beavatkozni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.