SZTE Info

Inform_kar

Online Duális képzési börzét tartottak az SZTE TTIK-n

Második alkalommal rendezte meg, 2020. szeptember 25-én az SZTE TTIK Informatikai Intézete a Duális Képzési Börzét. A jelenlegi vírushelyzetben idén online, a Discord platformján tartották meg a rendezvényt, mely így is nagy érdeklődésnek örvendett a TTIK-s hallgatók körében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megváltozott körülményekhez és lehetőségekhez alkalmazkodva online tartották meg a második Duális Képzési Börzét az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán. Az Informatikai Intézet a Discord elnevezésű platformot jelölte ki az esemény helyszínének, így a hallgatók biztonságosan, online tudtak csatlakozni a programhoz. A jelenlegi vírushelyzetben a lehető legjobb megoldásként szolgált ez a csatorna, ugyanis kiválóan hozzájárult a cégek és hallgatók közötti kapcsolat kialakításához.


A Discord eseményre több, mint 150 fő regisztrált, így a Duális Képzési Börze a megváltozott körülmények ellenére is sikeres volt. A résztvevő cégek és hallgatók külön chat-szobákban és hangcsatornán keresztül tudtak közvetlenül kapcsolatba lépni egymással.


Az eseményre olyan diákokat vártak, akik érdeklődnek a munkaerőpiaci lehetőségek iránt, nem ijednek meg a kihívásoktól, amit az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan a cégeknél eltöltendő munka jelent. A jelenlegi törvényi szabályozás lehetővé tette, hogy a most harmadik félévüket teljesítő hallgatók is részt vegyenek duális képzésben, mely így egy olyan aktuális lehetőség számukra, amelyet a vírushelyzet teremtett meg.


A projektet támogatja az EFOP-3.5.1-16-2017-00004 sz. „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című pályázat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.