SZTE Info

SZTE_TIK

A Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából díjazták az SZTE oktatóit

A Szegedi Tudományegyetem 17 oktatójának adományozott elismerő díjakat Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 1-je a Magyar Felsőoktatás Napja. Ebből az alkalomból ismerték el a Szegedi Tudományegyetem 17 oktatójának kiemelkedő munkáját. Az egyetem oktatóit Prof. Dr. Palkovics László az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere részesítette az elismerésekben.


Eötvös József-díjat kapott Dr. Dékány Imre akadémikus, az SZTE TTIK Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének professor emeritusa.


Apáczai Csere János-díjban részesült Dr. Hannus István, az SZTE TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai Intézetének professor emeritusa és Dr. Waldhauser Tamás, az SZTE TTIK Algebra és Számelmélet Tanszék egyetemi docense.


Trefort Ágoston-díjat kapott Révész Gábor kollégium igazgató (Semmelweis Kollégium és Apáthy István Kollégium).


Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazták Dr. Gyurcsik Bélát, az SZTE TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi docensét; Dr. Palágyi Kálmánt, az SZTE TTIK Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék egyetemi docensét, és Dr. Vinkó Tamást, az SZTE TTIK Számítógépes Optimalizálás Tanszék egyetemi docensét.


Oktatói Szolgálati Emlékéremben részesült Dr. Bálintné Dr. Tóth Ágnes, az SZTE BTK Régészeti Tanszékének egyetemi docense; Dr. Barna Gábor, az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék professor emeritusa; Dr. Bucsi Imre, az SZTE TTIK Szerves Kémiai Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense; Dr. Bukta Katalin, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet nyugalmazott adjunktusa; Fűzné Dr. Kószó Mária, az SZTE JGYPK Tanítóképző Tanszék főiskolai docense; Dr. Körmöczi László, az SZTE TTIK Ökológiai Tanszékének egyetemi docense; Dr. Marjanucz László, az SZTE BTK Modernkori Magyar Történeti Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, Dr. Pihurik Judit, az SZTE BTK Történeti Segédtudományok Tanszék nyugalmazott egyetemi docense; Dr. Ressné Dr. Ivanics Mária Rozália, az SZTE BTK Altajisztikai Tanszék professor emeritája és Dr. Serfőző Zoltán, az SZTE BTK Történeti Segédtudományok nyugalmazott adjunktusa.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.