SZTE Info

nyito_online

Online előadás: szemléletváltás a digitális oktatásban

Szemléletváltás a digitális oktatásban címmel tart online előadást az SZTE Alma Mater szervezésében Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, módszertani tréner, digitálispedagógia-szakértő, a debreceni Bűvösvölgy oktatója október 16-án 17 órától az SZTE Alma Mater Facebook oldalán élőben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szemléletváltás a digitális oktatásban című online előadás A tankönyveken túl programsorozatának hagyományos őszi, módszertani rendezvénye, amely az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 pályázatban valósul meg.

Magyarország egyik legismertebb és leginnovatívabb szakemberének előadásával az alumni pedagógus közösség szemléletbeli és módszertani fejlődését támogatják a szervezők, így elősegítve a digitális pedagógia gyakorlatban való megvalósulását.

Az esemény moderátora Almádi Róbert, Kitüntetett SZTE Alumni Pedagógus Nagykövet.

Az online előadást az SZTE Alma Mater Facebook oldalán közvetítik október 16-án, pénteken 17 órától.

Regisztrálni a honlapon található eseménynél lehet.

A regisztráció október 15-én 12:00 órakor zárul.

Tegye fel kérdéseit az előadónak a gila.adrienn@szte.hu e-mail címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.