SZTE Info

cover_eugloh

Légy tagja a EUGLOH hallgatói csapatának!

Ha részese szeretnél lenni egy egyedülálló, öt európai egyetemet összefogó projektnek, amelyben az angol nyelvtudásodat is kamatoztathatod, mindemellett számos új ismeretségre tehetsz szert, akkor a EUGLOH Student Board tagságot neked találták ki.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miről is szól a EUGLOH (European University Alliance for Global Health)? 5 Európai egyetem összefogott 1 közös cél érdekében, amelynek megvalósításában most te is segíthetsz.

 

Téged keresünk, ha

  • csapatjátékos vagy,
  • segítőkész vagy,
  • van havonta pár óra szabadidőd,
  • legalább középszinten beszélsz angolul.

 

Minket keresel, ha szeretnél

  • egy olyan csapathoz csatlakozni, ahol az ötleteidet meghallgatják,
  • egy motivált és segítőkész közösség tagja lenni,
  • nemzetközi tapasztalatra szert tenni.

 

Reméljük, hogy TE is csapatunk elhivatott tagja leszel!


Jelentkezni 2020. október 31-ig az alábbi elérhetőségen lehet egy rövid (10-15 soros) bemutatkozó levéllel: eugloh.sb.szeged@gmail.com

 

Többet szeretnél tudni a EUGLOH-ról? Látogasd meg weboldalunkat, és kövess minket Facebookon!

 

Ne maradj le róla, jelentkezz még ma!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.