Bezár

Hírarchívum

pexels-roman-koval-3300458

Lányok Napja a Szegedi Tudományegyetemen

Lányok Napja a Szegedi Tudományegyetemen

2020. szeptember 28.
2 perc

A Lányok Napján fiatal lányok ezrei szerezhetnek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz. Október 1-jén, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Lányok Napja egy országos, a STEM területekhez (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület immár 9. alkalommal szervezi meg, 2020-ban október 1-jén. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát.

 

A programhoz a Szegedi Tudományegyetemen is csatlakozott, a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

Az On-lányok az informatikában című programot 2020. október elsején, 9 és 12 óra között rendezi meg az Informatikai Intézet. Először Dr. Nyúl László intézetvezető köszönti a résztvevőket, bemutatja az Informatikai Intézetet, beszél a választható szakokról. Ezt követően informatikus lányok mesélik el, hogy milyen területekkel foglalkoznak. 10 órakor kezdődik az online, interaktív programozás (választható: beágyazott és IoT eszközök programozása, online Arduino szimulátor programozása). 11 órától online túrát szerveznek a Műszaki Informatika Tanszék speciális Ipari Informatika és Méréstechnika laborjaiba, ahol az ipari robot technológia világába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

A Lányok Napja programjaira a rendezvény honlapján lehet regisztrálni. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet részletes programja itt tekinthető meg.


A programon részt vevő lányok a csatlakozási linket a regisztráció során megadott e-mail címre kapják meg, regisztrálni a http://lanyoknapja.hu/ oldalon lehet.

 

SZTE-Info

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek