Bezár

Hírarchívum

szte_the_20202

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

2020. november 21.
2 perc

Az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, tekintettel az új jogszabályokra és korlátozásokra, az SZTE új intézkedéseket vezetett be minden egyetemi polgára számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új koronavírus okozta járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítása érdekében – összhangban a 2020. évi CIX. törvénnyel, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelettel és a fenntartó által kiadott ajánlásokkal – a Szegedi Tudományegyetemen vezetése az alábbi új intézkedések bevezetéséről döntött:


- 5/2020. (XI. 06) sz. rektori-kancellári együttes utasítás járványügyi humánpolitikai intézkedésekről

- 6/2020. (XI.16.) számú rektori-kancellári körlevéllel az egészségügyi válsághelyzet során a Szegedi Tudományegyetemen alkalmazandó szabályokról

- 9/2020. (XI.9.) számú rektori-kancellári körlevéllel a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről

- 11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a magán és hivatalos célú utazásokkal összefüggő szabályokról

- 12/2020. (XI. 17.) sz. rektori-kancellári körlevél az oktatási rendre vonatkozó irányelvekről a Szegedi Tudományegyetemen

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a térítésmentes PCR szűréseket kizárólag azon egészségügyi szakokon tanuló hallgatóink részére tudjuk a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányai folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépnél elvárt PCR tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az Egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR tesztelést biztosítani.Az egyes intézkedésekről bővebben az alábbi linkeken olvashat:

 

Online oktatási rendre tér át a Szegedi Tudományegyetem


Utazás külföldre az egészségügyi veszélyhelyzet során

 

Információk a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről

 

Intézkedés az egészségügyi veszélyhelyzet során alkalmazandó szabályokról

 

Foglalkoztatással kapcsolatos új rendelkezések

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek