SZTE Info

Rektori_zaszlokkal

Új intézkedéseket vezetett be az SZTE a járvány terjedésének lassítása érdekében

Magyarország Miniszterelnökének bejelentésével összhangban az SZTE az új típusú koronavírus okozta járvány megfékezése céljából az összes egyetemi polgárra kiterjedő intézkedéseket vezetett be 2020. november 09. napjával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új koronavírus okozta járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítása érdekében – összhangban Magyarország Kormánya általi bejelentésekkel és a fenntartó által kiadott ajánlásokkal – a Szegedi Tudományegyetemen vezetése a 4/2020. (XI.06.) számú rektori-kancellári együttes utasítás, valamint a 9/2020. (XI.9.) számú rektori-kancellári körlevél a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről kiadásáról, valamint rendkívüli oktatási (rektori) szünet elrendeléséről döntött. A rektori szünet 2020. november 11-től 2020. november 14-ig tart.

 

Az oktatás rend a Miniszterelnök 2020. november 09. napján tett bejelentését követően online formába tér át a Szegedi Tudományegyetem 2020. november 16. napjától visszavonásig, erről a 10/2020. (XI.09.) számú rektori-kancellári körlevél rendelkezik.

 

 

Az egyes intézkedésekről bővebben az alábbi linkeken olvashat:

 

Online oktatási rendre tér át a Szegedi Tudományegyetem

 

Információk a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről

 

Intézkedés az egészségügyi veszélyhelyzet során alkalmazandó szabályokról

 

Foglalkoztatással kapcsolatos új rendelkezések

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.