A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2020. november 26-án online rendezték meg a kari Tudományos Diákköri Konferenciát. Ez alkalommal három szekcióban mérték össze a versenyzők tudásukat: élelmiszertudomány- és technológia, műszaki és ökonómia tárgykörben.
Az eseményt a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István nyitotta meg. A szakmai zsűri és a szekció titkárok lelkiismeretes munkáját megköszönte a rendezvény két főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és Joóné Muhi Piroska a Tudományos Diákköri Tanács titkára.
![1a2_450x330 1a2_450x330](/site/upload/2020/11/1a2_450x3301_450x330.png)
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Ezek átvételének módjáról a Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Kiss Sándor tájékoztatta a versenyzőket.
A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Bonafarm Csoport két különdíjat ajánlott fel, melyek átvételéről Dr. Bencsik Dóra adjunktus nyújtott tájékoztatást.
![2a2_450x330 2a2_450x330](/site/upload/2020/11/2a2_450x3301_450x330.png)
A díjkiosztó ünnepségen Joóné Muhi Piroska ismertette az eredményeket, ezt követően a maga és Dr. habil. Zsótér Brigitta nevében gratulált a versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak, valamint megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák áldozatos munkáját.
A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-20-0001 számú pályázaton keresztül.
![MK_palyazati_logok MK_palyazati_logok](/site/upload/2020/11/mk_palyazati_logok_450x330.png)