SZTE Info

pexels-karolina-grabowska-4966368

Mérettesd meg tollaslabdatudásod!

Egyéni amatőr tollaslabda versenyt hirdet az SZTE Sportközpontja 2020. november 10-én. A vállalkozószellemű SZTE-s hallgatók november 3-áig jelentkezhetnek a megmérettetésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Első alkalommal hirdet tollaslabda versenyt a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. Az SZTE sportos hallgatói 2020. november 10-én mérettethetik meg tudásukat az egyéni amatőr tollaslabda bajnokságon.


A versenyzők körmérkőzéses csoportmeccseket játszanak, majd ezt követően a legjobb négy versenyző az 1-4.-ik helyért, a csoportmásodikok pedig az 5-8.-ik helyért küzdhetnek meg november 10-én. A program 19 óra 45 perckor kezdődik, egy közös bemelegítés után 20 óra 10 perckor kezdődnek a mérkőzések. A meccseken az nyer, aki hamarabb éri el a 11 pontot.


A versenyre maximum 20 fő jelentkezhet 2020. november 3-án 12 óráig. A nevezéseket Ocskó Tímeának kell küldeni, a timea.ocsko@gmail.com e-mail címre a név, kar, születési adat és Neptun kód megadásával. A versenyen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


I._SZTE_amator_tollaslabda_egyeni_verseny_2020._november_10.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.