Bezár

Hírarchívum

voroskereszt_nyito

A koronavírus ellátást segítő eszközöket adományozott a Vöröskereszt megyei szervezete az SZTE SBO-nak

A koronavírus ellátást segítő eszközöket adományozott a Vöröskereszt megyei szervezete az SZTE SBO-nak

2020. november 05.
1 perc

Közel két és fél millió forint értékben adományozott koronavírusos betegek ellátását segítő orvostechnikai eszközöket a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálynak (SBO).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A koronavírusos betegek ellátását segítő, közel két és fél millió forint értékű orvostechnikai eszközt adományozott a Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Szegedi Tudományegyetem (SZAKK) SBO-nak. Az átadás alkalmával Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta, hogy a tavasszal indított adománygyűjtő kampány keretében számos lakossági és céges felajánlás érkezett, és az összegyűlt összegből az SBO munkatársaival egyeztetett eszközöket vásárolták meg.


– Egy nagy értékű, a mozgatható betegágyat kísérő mobil kocsit szereztünk be, amelyre a lélegeztető gép tartozékait lehet csatlakoztatni. Emellett a COVID-19 betegek lélegeztetését segítő laringoszkóp szetthez tartozó 3-as és 4-es lapocot, ampullatartó táskát és sterilizálható küvettákat adtunk át az SBO munkatársainak – fogalmazott a Sasvári Krisztina, aki hangsúlyozta, hogy valamennyi eszköz a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek ellátását segíti. Az SBO nevében dr. Schneider Erzsébet osztályvezető helyettes köszönte meg a nemes felajánlást. – Köszönjük a koronavírus ellátást segítő eszközöket és támogatást, mindez számunkra hatalmas ajándék. Az SBO baleseti sebészeti, valamint a nem invazív belgyógyászati jellegű részlegén egyaránt tudjuk majd mindegyiket használni – árulta el az osztályvezető helyettes.


SZTEinfo

Fotó: Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek