SZTE Info

szte_the_2020

Foglalkoztatással kapcsolatos új rendelkezések – 2020. november 09.

Az új koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, összhangban a fenntartó által bejelentett intézkedésekkel, újabb hatósági intézkedésig vagy felsővezetői utasításig az alábbi foglalkoztatással kapcsolatos intézkedéseket rendelte el a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egészségügyi szolgáltatás működésének zavartalansága és az SZTE folyamatos működésének fenntartása érdekében a munkáltatói jogkör gyakorló köteles a szervezeti egységében közalkalmazotti jogviszonyban, illetve munkaviszonyban foglalkoztatott alkalmazott részére a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 53. § rendelkezése alapján munkaszerződéstől eltérő munkakörben, illetve munkahelyen történő foglalkoztatást elrendelni a jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgató megkeresése esetén.

 

A közvetlen munkahelyi vezetők kötelesek a szervezeti egységükben a munkavégzést úgy megszervezni, hogy a személyes találkozások száma minimalizálódjon. Ennek érdekében elsősorban a vonatkozó jogszabályok betartása mellett általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás rendelhető el, valamint konszenzus alapján távmunkavégzés keretében történhet a feladatellátás.

 

Ezeken túl az SZTE önkéntes segítői hálózatot szervez az egészségügyi szolgáltatás működésének zavartalansága érdekében.

 

Fenti rendelkezések részletszabályait az 5/2020. (XI. 06) sz. rektori-kancellári együttes utasítás járványügyi humánpolitikai intézkedésekről tartalmazza. Az együttes utasítás végrehajtásának szabályairól a 7/2020. (XI. 06.) sz. JIHF főigazgatói körlevél rendelkezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.