SZTE Info

covid_szteplus_cikk_logoval

Arany kihívások az SZTE+ programban - díjazzák az önkéntesek munkáját

Megjelentek az SZTE+ program arany fokozatának kihívásai, melyek az önkéntesek számára is nyújtanak elismerést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE+ program többezer szegedi hallgató számára könnyítette már meg a tanulmányok megkezdését és kiteljesítését. Az SZTE+-ban a bronz és az ezüst fokozat után immár elérhetőek az arany fokozat kihívásai is, amelyek további tapasztalatokat garantálnak a résztvevőknek. A program a kezdetektől fogva törekszik az önkéntes tevékenység népszerűsítésére az egyetem hallgatói körében, ezért az arany fokozat is biztatja a résztvevőket az önkéntességre.

 

Önkéntes tevékenységre a Szegedi Tudományegyetemen több lehetőség is van. Önkéntes hallgatók jelentkezését várják a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység támogatására a következő feladatokra: gépjárművezetés (B kategória), űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés, szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés, medikus hallgatók pedig a mintavételekben való közreműködésre is jelentkezhetnek.

 

Az SZTE+ arany kihívásainak teljesítői tíz többletpontot nyernek a rangsoros tantárgyfelvételnél. A COVID önkéntesség mellett kiemelkedő tudományos, sport vagy önkéntes tevékenységgell lehet elnyerni ezt az előnyt.

 

Az arany kihívások a CooSpace színtéren érhetők el.

 

 

További információ az önkéntességről:

 

Felhívás Covid védekezésben végzendő önkéntes segítői tevékenységre (medikus hallgatók részére)

Felhívás covid védekezésben végzendő önkéntes segítői tevékenységre

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.