SZTE Info

alliance_day

Alliance Day - Ismerd meg közelebbről a EUGLOH Szövetséget!

Az SZTE már több mint egy éve tagja az öt európai egyetemet egyesítő EUGLOH Szövetségnek. Szeretnéd tudni pontosabban, hogy miről is szól a EUGLOH, kik a tagjai, és milyen módon járulnak hozzá ahhoz, hogy mind a hallgatóknak, mind az oktatóknak lehetősége legyen nemzetközi kapcsolati hálójuk és tapasztalataik bővítésére?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Látogass el Te is a EUGLOH Alliance Day virtuális rendezvényre november 10-én, és ismerkedj meg a szövetség tagjaival, vegyél részt az öt nagy témakört felölelő programokon, így minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz.

 

Ízelítő a témákból:

- Hogyan változtatta meg a partneregyetemek életét a EUGLOH – kerekasztal beszélgetés szakmai vezetőkkel és hallgatókkal

- Előadások az orvostudomány jövőjéről

- Digitális orvoslás és egészség - technológiai innovációk az egészségért

- Klímaváltozás és környezeti ártalmak, biodiverzitás

- Társadalmat és közösségeket érintő, befolyásoló tényezők

- Egészségtudatos életmód


Érdekes programok, előadások, videók, beszélgetések várnak! Regisztrálj a konferenciára még ma, és ne felejts el hallgatótársaidnak is szólni erről az egyedülálló lehetőségről!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.