SZTE Info

5f222117a1641492260379

Akadálypálya, lövészet és gránáthajítás az SZTE Sportközpontban

Honvédelmi napot tartanak az SZTE Sportközpontban 2020. november 12-én. A Szegedi Tudományegyetem a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Közösségével együttműködve vezeti be a hallgatókat a honvédelmi ismeretekbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet katonának lenni? Szívesen kipróbálnád magad azokban a feladatokban, amelyeket a katonák is végeznek a felkészülésük során? 2020. november 12-én, 14 órától 16 óráig, az SZTE Sportközpont a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Közösségével együtt várja azokat az érdeklődő hallgatókat az SZTE Sportközpont Hattyas utcai telepén, akik részt vehetnek a próbatételekben.


A vállalkozó szellemű fiatalok kipróbálhatnak egy honvédelmi akadálypályát, gránátot hajíthatnak, vagy légpuskával célba is lőhetnek, így pedig bepillanthatnak a lövészet rejtelmeibe is. Mindemellett ejtőernyőzési ismeretekkel is gazdagodhatnak az SZTE hallgatói, akik a tartalékos katonai rendszer lehetőségeivel is megismerkedhetnek.


A rendezvényen való részvétel egy testnevelési óra pótlásra is alkalmas!honvedelmiplakat11.12.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.