SZTE Info

Pszichiátriai segélyvonal a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan

A pszichiátriai betegek és hozzátartozóik, családjuk segítése érdekében az SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinika munkatársai a koronavírus járvány időszakában telefonos segélyvonalat indítanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A koronavírus járvány idején számos pszichológiai és pszichiátriai vonatkozású kérdés vetődhet fel az emberekben. A folyamatosan változó járványhelyzet során a lelki betegek könnyebben elveszíthetik törékeny egyensúlyukat, alvászavaruk jelentkezhet, szorongásuk, hangulatzavaruk fokozódhat, bizonytalanná válnak a gyógyszerszedésükkel kapcsolatosan, nem tudják hogyan, milyen formában kérhetnek lelki segítséget, kihez forduljanak, ha lelki problémáik vannak, de ugyanakkor lázas betegek.


Sokszor a gyógyszerfelíratás kérdése sem egyértelmű. A pszichiátriai gyógyszerek többségét a háziorvosok nem írhatják fel. Járványhelyzetben mikor és milyen formában lehet pszichiátriai szakrendeléshez fordulni, hogyan lehet állapotrosszabbodás esetén segítséget kérni? Ebben segíthet Önöknek a Pszichiátriai Klinika munkatársai által működtetett pszichiátriai segélyvonal:


Dr. Rudisch Tibor klinikai szakpszichológus/pszichoterapeuta

Konzultációs időszak:

Hétfő: 12-15

Kedd: 9-12

Csütörtök: 9-12

Telefonszám: 06-62-630-031

Internetes beszélgetés, skype-os kapcsolattartás is lehetséges

Email-cím: rudisch.tibor@med.u-szeged.hu


Fehér-Csókás Annamária klinikai szakpszichológus

Rácz Zsuzsanna klinikai szakpszichológus

Toma Mónika pszichológus

Konzultációs időszak és telefonszám:

Hétfő 12-15

06-62/342-390

Szerda 9-12

Kedd 9-12

06-62/342-391

Csütörtök 9-12

 

Mohácsi-Hartner Judit klinikai szakpszichológus

Email-cím: mohacsi-hartner.judit@med.u-szeged.hu

Konzultációs időszak folyamatosan

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.