Bezár

Hírarchívum

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána világhírű klímakutató Szegeden

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána világhírű klímakutató Szegeden

2020. március 02.
1 perc

Újabb kivételes felkészültségű előadó és újabb rendkívüli aktualitású téma a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában. Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás nemzetközi színtéren is elismert szakembere, Magyarország vezető klímaszakértője május 12-én 18 órától várja az érdeklődőket az IH Rendezvényközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadás először foglalkozik azzal, hogy az utóbbi évben felpörgött sajtófigyelem a problémára mennyire megalapozott: hol tart most az éghajlatváltozás, és mire számíthatunk? Valóban az ember okozza? Ha volt a múltban is sok éghajlatváltozás, akkor miért aggódunk mégis a mostani miatt? Van vészhelyzet? Ha igen, be lehet még húzni a vészféket? Mit tehetünk, egyéni, társadalmi, gazdasági szinten, hogy civilizációnk ne csak, hogy túlélje, de esetleg egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb, igazságosabb és boldogabb világot hagyjunk az unokáinkra?


Az előadás a tudomány legfrissebb eredményei és az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének legújabb jelentései alapján próbál ezekre a kérdésekre választ adni, ahol lehet.


Urge-Vorsatz_Diana5


A Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozat előadója Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás világhírű szakembere, a CEU professzora, a CEU Éghajlatváltozási és Fenntartható Energiapolitikai Központjának (3CSEP) igazgatója. Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.


Az előadás időpontja: 2020. május 12. kedd 18.00
Az előadás címe: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk?
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek