Bezár

Hírarchívum

IMG_5157

Ösztöndíjlehetőségek az Egyesült Államokba

Ösztöndíjlehetőségek az Egyesült Államokba

2020. március 05.
1 perc

A Fulbright csereprogram ösztöndíjlehetőségeiről tartott tájékoztató előadást Dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója az SZTE-n. Az ösztöndíjra kutatók, oktatók és mesterképzés előtt álló hallgatók pályázhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hasznos információkhoz, tippekhez juthattak a résztvevők az American Corner Szeged által szervezett, a Fulbright csereprogramról szóló tájékoztató előadáson, március 4-én az SZTE Központi Épületében. Az érdeklődőknek Dr. Jókay Károly, a Fulbright bizottság ügyvezető igazgatója ismertette a program lehetőségeit.


Fulbright_eloadas_2020_03_04_BA
Képgaléria az előadásról


A csereprogram három kategóriában kínál ösztöndíjakat: pályázhatnak olyan hallgatók, akik már megszerezték BA/Bsc alapdiplomájukat és a mesterképzésben szeretnének az USA-ban tanulni. Pályázhatnak olyan kutatók és oktatók, akik már megszerezték doktori fokozatukat és tanítani vagy kutatni szeretnének valamely egyetemen, és pályázhatnak olyan mesterképzésben vagy doktori programban tanulók is, akik kutatásukat szeretnék Amerikában folytatni.


Magyarországon 1978 óta működik a Fulbright csereprogram, mellyel évente 20-25 magyar állampolgár utazhat ki az USA-ba, illetve ugyanennyi amerikai is érkezik hazánkba. A kiutazók és érkezők számában növekedés várható, ugyanis 2020-tól még több forrás áll a szervezet rendelkezésére.


Az ösztöndíjakra a jelentkezési határidő hallgatóknak: 2020. május 18., oktatóknak és kutatóknak pedig 2020. október 12.

További információ elérhető itt. https://www.fulbright.hu/


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek