SZTE Info

leleknavigator

Online pszichológiai tanácsadás az SZTE Léleknavigátortól

A mindannyiunk számára jelentősen megváltozott élethelyzet komoly próba elé állítja alkalmazkodó képességünket. Jelentősen befolyásolja társas kapcsolatainkat, érzelmi életünket, rövid és középtávú céljainkat. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak online tanácsadással segít a Léleknavigátor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az oktatás is áttevődött az online térbe, ezzel más kompetenciákat és tanulási stratégiákat követelve oktatótól és hallgatótól egyaránt.


A markáns változások sorába tartozik az a jelenség is, hogy mozgástered beszűkül, így például lehetséges, szüleiddel laksz ismét együtt, holott már elindultál a függetlenedés útján. Az is lehet, hogy barátoddal vagy barátnőddel töltöd a nap 24 óráját, amely lehet ajándék, de lehet konfliktusok forrása is.


Azt ajánljuk, hogy bármilyen kérdés foglalkoztat, vagy elakadtál egy konfliktus megoldásában, vagy ez a most kialakult veszélyhelyzet aggodalmakat, kétségeket ébreszt benned, írj bátran a Léleknavigátornak.


Az e-mailen keresztül történő tanácsadás elsődleges célja, lehetőséget biztosítani számodra, hogy a saját problémáidat megfogalmazhasd, megoszthasd, annak érzelmi vonatkozásaira visszajelzést kaphass külső szemlélőtől, tapasztalt szakembertől, amely segíthet, hogy a problémáidra, élethelyzetedre saját működésére kívülről ráláthass, új megoldási módokat fogalmaz meg, és kisebb érzelmi teher nehezedjen rád. Szolgáltatásunk ingyenes és anonim.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.