SZTE Info

Móser Ádám erkélykoncertjei – improvizációk tangóharmonikára

Saját szerzeményeit játssza a minden délután 5 órakor kezdődő újlipótvárosi erkélykoncertjein a muzsikus-zeneszerző Móser Ádám. Varázslatos muzsikáit – klezmer, tangó és chanson improvizációit – az általa szeretett zenészek is ihlették, többek között talán meglepő módon John Zorn, a kísérleti jazz egyik legnagyobb képviselője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

adam_moser_erkelykoncertekMóser Ádám édes-bús, olykor fájdalmas, olykor felemelő, de mindenképpen melankolikus tangóharmonika-zenéje minden délután átszövi Budapest művészek és művészetkedvelők által kedvelt negyede, Újlipótváros utcáit. Erkélykoncertjeiben az a legnagyszerűbb, hogy bár az előadásokat több ezren hallgatják és nézik, most nincs tülekedés a jobb helyekért: az online közvetítésnek köszönhetően ezt mindenki az első sorból teheti meg a Facebook-on.


Aki nem érné be a #maradjotthon jegyében megrendezett minikoncertekkel, annak ajánljuk figyelmébe Móser Ádám Spotify-on is megtalálható Live at Lumen albumát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.