Bezár

Hírarchívum

Kihelyezett nyelvtanfolyamot visz az SZTE Junior Akadémia a szakgimnáziumba

Kihelyezett nyelvtanfolyamot visz az SZTE Junior Akadémia a szakgimnáziumba

2020. március 04.
1 perc

Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában járt az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az egyetemi egység megállapodott az intézmény igazgatójával abban, hogy ősszel kihelyezett nyelvtanfolyamot indít az iskolában. Emellett tájékoztatták a 11. osztályos diákokat arról, milyen továbbtanulásukat segítő lehetőségeket tudnak igénybe venni az akadémián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Továbbtanulásra biztatja a szegedi Kossuth Zsuzsásokat is az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori diákjai közül biológusnak, óvónőnek, majd tanítónőnek is készült Kemény Zsanett, az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, végül mégis teljesen más szakirányt választott. Saját történetével arra biztatta 2020. március 2-i előadásán a 11. osztályos Kossuth Zsuzsás diákokat, ne féljenek attól, hogy rossz döntést hoznak továbbtanulásukkal kapcsolatban, hiszen menet közben is változtathatnak elképzeléseiken. A lényeg, hogy elhiggyék: képesek arra, hogy tanuljanak.


junior_akademia


Az SZTE Junior Akadémia többféle módon is segíti a továbbtanulást tervező diákoknak. Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok mellett – többek között – ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál az SZTE Karrier Irodával együttműködve, de érettségi technikákat fejlesztő workshopot is indítanak nyáron. A rendezvény előtt dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója megállapodott Horváth Levente Attila igazgatóval, hogy ősszel kihelyezett angol nyelvtanfolyamot indít az egyetemi egység az iskolában, amelynek célja, hogy minél több diák nyelvvizsgát tegyen.

 

Az akadémia folyamatosan látogat szegedi és vidéki középiskolákat, hogy ismertessék a diákokkal a Szegedi Tudományegyetem által kínált, továbbtanulásukat segítő ehetőségeket.


Borbola Lilla

Fotó: SZTE Junior Akadémia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek