SZTE Info

Kihelyezett nyelvtanfolyamot visz az SZTE Junior Akadémia a szakgimnáziumba

Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában járt az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az egyetemi egység megállapodott az intézmény igazgatójával abban, hogy ősszel kihelyezett nyelvtanfolyamot indít az iskolában. Emellett tájékoztatták a 11. osztályos diákokat arról, milyen továbbtanulásukat segítő lehetőségeket tudnak igénybe venni az akadémián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Továbbtanulásra biztatja a szegedi Kossuth Zsuzsásokat is az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori diákjai közül biológusnak, óvónőnek, majd tanítónőnek is készült Kemény Zsanett, az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, végül mégis teljesen más szakirányt választott. Saját történetével arra biztatta 2020. március 2-i előadásán a 11. osztályos Kossuth Zsuzsás diákokat, ne féljenek attól, hogy rossz döntést hoznak továbbtanulásukkal kapcsolatban, hiszen menet közben is változtathatnak elképzeléseiken. A lényeg, hogy elhiggyék: képesek arra, hogy tanuljanak.


junior_akademia


Az SZTE Junior Akadémia többféle módon is segíti a továbbtanulást tervező diákoknak. Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok mellett – többek között – ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál az SZTE Karrier Irodával együttműködve, de érettségi technikákat fejlesztő workshopot is indítanak nyáron. A rendezvény előtt dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója megállapodott Horváth Levente Attila igazgatóval, hogy ősszel kihelyezett angol nyelvtanfolyamot indít az egyetemi egység az iskolában, amelynek célja, hogy minél több diák nyelvvizsgát tegyen.

 

Az akadémia folyamatosan látogat szegedi és vidéki középiskolákat, hogy ismertessék a diákokkal a Szegedi Tudományegyetem által kínált, továbbtanulásukat segítő ehetőségeket.


Borbola Lilla

Fotó: SZTE Junior Akadémia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.